Fiscalitat
1 de desembre de 2022

Plans de pensions: Nou criteri a aplicar en les retirades de l'import com a capital

Plans de pensions: Nou criteri a aplicar en les retirades de l'import com a capital

De nou els tribunals deixen en evidència els criteris de l'AEAT, aquest cop en la interpretació de la norma a l'hora de retirar aquests productes, no com a renda mensual, sinó com a capital.

Quan un contribuent tenia més d'un pla de pensions, hisenda només acceptava la reducció del 40% de les aportacions fetes fins a l'any 2007 en un dels plans, el contribuent havia de triar, i sempre dins el termini de dos anys des del "fet causant" (els diversos que inclou la normativa).

A partir d'ara, i arran de la resolució del TEAC, el criteri canvia, i el 40% es podrà reduir de tots els plans de pensions que tingui el contribuent sempre que siguin dins el termini establert dels dos anys. El criteri restrictiu que feia servir l'AEAT ha quedat superat per aquesta resolució i l'AEAT l'haurà d'aplicar.

A més, qui no hagi pogut aplicar aquesta reducció als darrers anys per aquest motiu, podrà fer una complementària de la seva declaració i obtenir l'ingrés indegut.

Si necessites més informació consulta el nostre departament d'assessoria fiscal trucant al 93 872 32 22 o envia'ns un correu electrònic a [email protected].

Comparteix l'article a les teves xarxes!
Francesc Xavier Casé Calsina
Responsable d'àreaFrancesc Xavier Casé Calsina

Un esperit de lideratge innat avala l'experiència del nostre executiu. És un líder en la implementació d'estratègies i solucions professionals. Un assessor nat per a qualsevol classe de negoci. Té una àmplia experiència en lliurar serveis de consultoria professional. En el seu recorregut, ha prestat assessorament a tota mena d'empreses de diferents sectors, oferint propostes noves i resultats excel·lents. La seva experiència li dona una gran visió de negoci i de possibles oportunitats. És un especialista en assessorament fiscal, financer i gestió de persones.