Fiscalitat
26 de novembre de 2019

Termini per presentar el Model 232 d’Informació d’Operacions Vinculades

Termini per presentar el Model 232 d’Informació d’Operacions Vinculades

Des de l’any 2016 Hisenda demana, com ho feia anteriorment via impost sobre societats, que les empreses informin les operacions vinculades que han dut a terme durant l’exercici anterior.

La informació que vol obtenir l’Agència Tributària és la relativa als negocis duts a terme per parts no considerades tercers. Aquests “negocis”, pel fet de no ser entre tercers (persones sense interessos iguals), poden estar fets a preus “no de mercat”. Aquestes operacions són sempre tractades amb lupa per Hisenda per evitar que estiguin fetes només amb motius fiscals.

Es miren dos tipus d’operacions; les internacionals entre grups d’empreses per evitar que s’emportin fora la tributació que s’hauria de fer al país i les operacions entre socis, directius i empreses per evitar que entre tots tres redueixin la factura fiscal en les operacions entre ells (aprofitant-se d’operacions amb preus esbiaixats dels quals posaria el mercat o negociarien amb un tercer).

El termini per fer la declaració acaba aquesta setmana (30 de novembre) i les operacions a declarar són:

  • Operacions amb un volum de més de 250.000 € l’any entre dues mateixes entitats vinculades.
  • Operacions quan, amb indiferència de quin sigui l’import, suposin més del 50% del volum de negoci de l’empresa, és a dir, que la majoria de la seva operativa siguin operacions vinculades.
  • Operacions específiques (fetes amb persones que tributin per mòduls, venda de negocis i transmissions d’immobles o intangibles), amb un import de més de 100.000 € per operació.

Així mateix, cal recalcar que es tracta d’un model d’informació amb unes sancions altes per incompliment i, per tant, cal informar-lo correctament.

Per a més informació o per un assessorament personalitzat podeu contactar amb el nostre Departament Fiscal al 93 872 32 22 – [email protected].

Comparteix l'article a les teves xarxes!
Francesc Xavier Casé Calsina
Responsable d'àreaFrancesc Xavier Casé Calsina

Àmplia experiència en assessorament a tota mena d'empreses i diferents sectors. És especialista en assessorament fiscal, financer i en la gestió de persones.