La reducció del 60% sobre els lloguers no autoliquidats

10 d’octubre de 2019

Hisenda fa temps que va decidir penalitzar doblement les persones físiques que no declarin els rendiments dels lloguers de vivendes. Ho fa doblement perquè a part de la sanció habitual, en els lloguers no autoliquidats, tampoc els deixa aplicar la reducció del 60% que preveu la Llei en lloguers de vivendes considerades habituals.

Els assessors mantenim que aquesta impossibilitat d’aplicar el 60% de reducció no apareix a la normativa. La normativa diu que s’aplicarà la reducció “sobre els rendiments declarats pel contribuent” i Hisenda especifica que els rendiments declarats només són els autoliquidats pel contribuent, mentre que els assessors mantenim que “rendiments declarats” ho són tots els que surten a la declaració, els autoliquidats i també els liquidats per l’Administració. Sembla evident que la normativa podria especificar “rendiments autoliquidats” si aquesta fos la intenció, però els anomena “rendiments declarats”.

Finalment, l’Administració ha demanat al Tribunal Suprem que aclareixi a què fa referència l’article 23.2 de la Llei d’IRPF quan diu “rendiments declarats pel contribuent”.

Així doncs, en un breu termini de temps, sabrem com procedir en aquests casos que han suposat un sobrecost a alguns propietaris que van oblidar declarar aquests rendiments en el passat.

 

Per a més informació o per un assessorament personalitzat podeu contactar amb la nostra Àrea Fiscal al 93 872 32 22 – fiscalarfe.es

Arfe Arderiu Consultors

  Muralla del Carme, 17-23, 1r (Ed. Can Jorba),
Manresa, 08241, (Barcelona)

  93 872 32 22

  93 872 67 62

Contingut inactiu fins a l´acceptació de les cookies de màrqueting. Per visualitzar correctament, accedeix a la configuració i activa la cookie específica.

Newsletter

Condicions legals