Aquesta setmana acaba el termini per presentar el model 232 d'informació d'operacions vinculades

8 de novembre de 2021

Des del 2016 hisenda demana, com ho feia anteriorment via impost sobre societats, que les empreses informin les operacions vinculades que han dut a terme durant l’exercici anterior.

La informació que vol obtenir l’agència és els negocis duts a terme per parts no considerades tercers. Aquests “negocis”, com que no són entre tercers (persones sense interessos iguals), poden estar fets a preus “no de mercat”. Aquestes operacions són sempre tractades amb lupa per hisenda per evitar que estiguin fetes només amb motius fiscals.

Es miren dos tipus d’operacions, les internacionals entre grups d’empreses per evitar que s’emportin fora la tributació que s’hauria de fer al país, i les operacions entre socis, directius i empreses per evitar que entre tots tres redueixin la factura fiscal en les operacions entre ells (aprofitant-se d’operacions amb preus esbiaixats dels que posaria el mercat o negociarien amb un tercer).

El termini per fer la declaració acaba el 30 de novembre i les operacions a declarar són:

  • Operacions amb un volum de més de 250.000 € l’any entre dues mateixes entitats vinculades.
  • Operacions quan, indiferentment de quin sigui l’import, suposin més del 50% del volum de negoci de l’empresa, és a dir, que la majoria de la seva operativa siguin operacions vinculades.
  • Operacions específiques (fetes amb persones que tributin per mòduls, venda de negocis, i transmissions d’immobles o intangibles), i amb un import de més de 100.000 € per operació.

És un model d’informació amb unes sancions altes per incompliment i per tant, cal informar-lo correctament.

 

Si necessites més informació, posa’t en contacte amb el nostre Departament Fiscal al  938723222 o envia’ns un mail a fiscalarfe.es

Arfe Arderiu Consultors

  Muralla del Carme, 17-23, 1r (Ed. Can Jorba),
Manresa, 08241, (Barcelona)

  93 872 32 22

  93 872 67 62

Contingut inactiu fins a l´acceptació de les cookies de màrqueting. Per visualitzar correctament, accedeix a la configuració i activa la cookie específica.

Newsletter

Condicions legals