Jurídic
29 de novembre de 2019

Què protegim el nom d’empresa o la marca comercial?

Què protegim el nom d’empresa o la marca comercial?

Sovint, en el sector empresarial, es parla de diferenciar-se, de ser diferent i de crear valor. No sempre és fàcil fer coses noves, ser innovador i tenir èxit.

Com ho fem per protegir-nos de qui ens vol copiar o fer servir la nostra idea de negoci?

Les marques són la manera que tenim perquè la gent ens reconegui i per tal que el potencial client ens identifiqui. Ser capaços de fer que els clients ens reconeguin amb un logo o un nom, és un indicador de què comencem a tenir èxit. Són indicis del fet que amb una marca o un símbol estem fent arribar als clients potencials molta informació sobre nosaltres.

Aconseguir tenir una marca és tenir èxit en la diferenciació, ja no som com els altres, tenim unes característiques pròpies i som capaços d’arribar a més gent en menys temps. A més a més, podem començar a dotar la nostra marca dels valors i ideals que volem transmetre al nostre entorn.

Per tot això és necessari protegir-nos d’eventuals còpies o logos “semblants”. Per tant, el que cal fer és registrar la marca. Aquest registre és territorial i depèn del producte que es comercialitza. Registrar la marca ens assegura evitar que altres emprin logos o marques semblants a la nostra, que aportin confusió als clients sobre qui som i qui no som. El registre actual a l’estat espanyol té un cost relativament baix i dura 10 anys, també es pot fer en l'àmbit europeu o dels països que ens interessi.

A vegades es confon marca amb nom d’empresa (en les societats mercantils). El nom mercantil de l’empresa només ens garanteix que no hi hagi una altra empresa amb el mateix nom que la nostra (o semblant) però ens garanteix que algú faci servir una marca amb un nom igual o semblant.

Per a un assessorament personalitzat o per realitzar els tràmits de registre de marca podeu contactar amb el nostre departament d'assessoria jurídica al 93 872 32 22[email protected].

Comparteix l'article a les teves xarxes!