Jurídic
25 de abril de 2018

S'aprova una Llei de “Desnonaments exprés” per fer fora ocupes il·legals en 2 mesos

S'aprova una Llei de “Desnonaments exprés” per fer fora ocupes il·legals en 2 mesos

El desallotjament es produiria en 20 dies en lloc d'en els dos anys actuals.

Efectivament, ahir dimarts dia 24 d’abril, el Congrés va donar llum verda a una reforma de la llei d’enjudiciament civil per accelerar els desallotjaments dels habitatges ocupats. El text, que s'haurà de remetre al Senat, protegeix els petits propietaris, les ONG i les entitats públiques propietàries o posseïdores d'habitatges socials. Amb aquest canvi normatiu, s'acceleren els terminis per fer fora els “okupes” il·legals. Fins ara, podia allargar-se fins a dos anys i, en canvi, ara es podrà desnonar en dos mesos. La llei contribueix a lluitar contra les màfies que es lucren i que cobren oferint pisos de manera il·legal.

Si el suposat “okupa” no pot justificar la seva permanència en l'habitatge, s'obrirà el termini de 20 dies perquè el jutge determini el desallotjament. De forma paral·lela, el jutge haurà d’assegurar-se que l'okupa no és vulnerable. Si ho és, demanarà a l'Administració un allotjament alternatiu en un termini de set dies.

De fet, es tracta d’una llei per protegir les famílies que quan tornen de vacances es troben la casa ocupada, o per evitar casos com l’últim d’aquesta setmana: un home que va anar a la consulta del metge al Clínic de Barcelona i quan va tornar li havien ocupat la casa.

Per a més informació o assessorament, pot contactar amb la nostra àrea d'assessoria jurídica al 93 872 32 22[email protected].

Comparteix l'article a les teves xarxes!