Jurídic
10 de juny de 2016

9 estratègies dels bancs que vostè no ha d'acceptar

9 estratègies dels bancs que vostè no ha d'acceptar

Les tàctiques utilitzades pels bancs per tal d'eliminar la clàusula sòl són infinites i contràries a la bona fe contractual, degut a que la clàusula sòl s'hauria de treure de forma voluntària pels bancs sense cap condició.

Destacarem les 9 més utilitzades:

  1. Renunciar a reclamar els interessos pagats de més: li fan firmar un document de renúncia però llavors no podrà reclamar res més en un futur.  
  2. Abús de confiança amb clients fidels: els hi treuen la clàusula sòl voluntàriament si a canvi compra un producte bancari, assegurança de la llar, assegurança de vida...
  3. Redacten un document en el que fan veure que és el client qui ho redacta en primera persona i, per tant, queda redactat com si fos el client qui proposar aquestes condicions i no el banc.
  4. Espanten al client amb la pujada d’interessos i li fan signar un fixe. Amb aquesta opció es perd la possibilitat de poder reclamar el que ha pagat de més.
  5. Pressionen als clients amb terminis per acceptar els seus acords, i si els passa per alt el termini ja no poden acollir-se al pacte.
  6. Retiren la clàusula sòl voluntàriament sense fer signar res al client, fent veure que el banc actua de bona fe, i així el client s’oblida del que ha pagat de més i, per tant, es pensen que així no es reclamarà el que s’ha pagat de més.
  7. Els fan firmar clàusules de confidencialitat per evitar que les reclamacions per eliminar la clàusula sòl es propagui.
  8. No deixen que el client s’ emporti els documents que ha de signar per tal de que ho consulti a un advocat.
  9. Demoren l’entrega de la documentació relativa a la hipoteca, còpies simples, còpies de les subrogacions, etc.
Comparteix l'article a les teves xarxes!