Immobiliària
22 de desembre de 2021

Canvis en el càlcul de l’ITP, l’impost que es paga a la compravenda d’immobles

Canvis en el càlcul de l’ITP, l’impost que es paga a la compravenda d’immobles

A partir del mes de Gener la liquidació d'ITP en la compravenda d'immobles ja no serà segons el valor de la compravenda, serà segons el preu mitjà calculat pel cadastre durant l'any anterior.

Al Gener s'han de publicar els preus que determinaran l'impost a pagar en les transmissions d'immobles durant el 2022, per tant, caldrà tenir en compte aquest valor a l'hora de planificar el que ens costarà la compravenda del pis.

És una mesura molt discutible en molts sentits (no sembla massa justa en un inici) i veurem si en un futur acaba sent impugnada, però de moment caldrà tenir-la en compte.

El percentatge a pagar sobre el valor sembla que no variarà, però sí que ho farà la base.

Sempre cal tenir en compte els impostos (ITP, renda, plusvàlua ...) que ens costarà una transmissió abans de fixar-ne el preu i treure-la al mercat. La gran afectació que tenen aquestes operacions amb impostos fan imprescindible veure un expert en fiscalitat abans de posar l'immoble a la venda per no sortir malparats de la situació.

Si necessites més informació, consulta el nostre departament d'assessoria fiscal trucant al 93 872 32 22 o envia'ns un mail a [email protected].

Comparteix l'article a les teves xarxes!