Immobiliària
22 de desembre de 2021

Comunitats de Propietaris i instal·lació de plaques solars

Comunitats de Propietaris i instal·lació de plaques solars

A vegades ens preguntem com ens afecten aquests grans acords mundials pel medi ambient, canvi climàtic ... Doncs sembla que els governs es van posant les piles i traspassant la responsabilitat, i les comunitats de propietaris (i, per tant, els/les propietaris/es de pisos/immobles) ho notaran aviat.

De moment ja s'ha aprovat una mesura que serà controvertida. Les Comunitats de Propietaris podran aprovar canvis d'eficiència energètica en el seu immoble per majoria simple. No cal ser gaire viu per veure que això provocarà desacords i en alguns casos impagaments. Per tant, si més de la meitat dels/les propietaris/es decideixen una mesura d'estalvi energètic això vincularà a tota la comunitat i es podrà tirar endavant la inversió.

La mesura no ve sola. Des d'altres institucions es comença a anunciar que aviat caldrà que els immobles millorin la seva eficiència energètica per ser posats al mercat. Un immoble totalment ineficient no podrà ser venut. Veurem quan es reguli com es fa, però sembla que tots haurem d'agafar més consciència que caldrà invertir en els nostres habitatges per millorar-ne el consum energètic (cosa que es ben positiva a la llarga, però costosa en la inversió inicial). El certificat energètic que necessitem actualment per fer una compravenda agafarà més valor, ja que un certificat molt fluix suposarà una més gran dificultat per posar l'immoble al mercat.

A Arfe gestionem comunitats de propietaris i ens cuidem de tot, també a l'hora de fer instal·lacions de plaques o de fer inversions d'eficiència energètica.

Si necessites més informació, consulta el nostre Departament de Finques trucant al 93 872 32 22 o envia'ns un mail a [email protected].

Comparteix l'article a les teves xarxes!