Immobiliària
18 de novembre de 2021

Inversió en immobles, novetats a la vista

Inversió en immobles, novetats a la vista

Té immobles? Llogats? Buits? Diners per invertir? Doncs, hi ha novetats, l’Estat planeja modificacions en el tractament fiscal del lloguer i dels habitatges buits.

Té habitatges buits?

No està de sort, tant Ajuntaments com Estat s’han posat d’acord en incrementar tant com puguin la càrrega fiscal dels habitatges buits. L’Ajuntament de Manresa, gràcies a la nova normativa estatal que ho permet, va decidir apujar el 50% l’IBI dels habitatges buits (per a propietaris amb més de 3 immobles buits durant més de dos anys sense justificació). A més a més, a la renda, aquests habitatges també suposen un pagament addicional.

Té habitatges llogats?

De moment sembla que es manté la norma fiscal que permet declarar només el 40% del guany obtingut en el lloguer (d’habitatges que siguin domicili habitual pels llogaters) i s’estimula el lloguer a joves o mantenir els preus en zones “tensionades”. Sembla que signar un contracte de lloguer amb un 5% de descompte vers l’anterior podria suposar que només es pagués impostos sobre el 10% del guany obtingut.

Les empreses que es dediquen al lloguer també disposen d’importants descomptes fiscals, tot i que el que s’albiren és que es redueixin mínimament.

Té diners per invertir?

La inversió immobiliària per dedicar al lloguer continuar essent una de les més ben tractades fiscalment, i per tant, una opció a considerar.

Si té pisos per llogar o vendre, buits per arreglar o patrimoni per administrar a Arfe Arderiu consultors el podem ajudar. L’assessorarem íntegrament en el lloguer, en la venda, en les reformes, en dur les operacions a bon terme, i també  l’ajudem fiscalment perquè no pagui ni un cèntim de més en els seus impostos.

Si necessites més informació contacta amb la nostra àrea de finques a través del coreu electrònic [email protected] o bé truca’ns al 93 872 32 22.

Comparteix l'article a les teves xarxes!