Immobiliària
3 de maig de 2019

Les Comunitats de Propietaris estan obligades a disposar del certificat digital?

Les Comunitats de Propietaris estan obligades a disposar del certificat digital?

Segons l’article 14.2 de la Llei 39/2018 d’1 d’octubre del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques (va entrar en vigor el dia 02 d’octubre del 2016), hi ha uns col·lectius que tenen la obligació de relacionar-se electrònicament amb les Administracions Públiques.

Aquests col·lectius estan obligats a tindre certificat digital

  • Les persones jurídiques.
  • Les entitats sense personalitat jurídica.
  • Activitats que requereixin col·legiació obligatòria per tràmits amb les Administracions Públiques.
  • Els treballadors de les Administracions Públiques per tràmits amb les mateixes a causa de la seva relació com a treballadors públics.

Les Comunitats de Propietaris són entitats sense personalitat jurídica i, per tant, també tenen l'obligació d’obtenir el certificat digital.

Quin passos cal seguir per sol·licitar el certificat?

  1. Entrar al portal web de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre (FNMT) i sol·licitar un certificat de representació sense entitat jurídica. En el moment de sol·licitar-ho, s’ha d’informar d’un correu electrònic on la FNMT enviarà un codi.
  2. Demanar cita prèvia a l’Agència Tributària.
  3. Presentar-se a l’oficina més propera de l’Agència Tributària amb el President de la Comunitat amb el seu DNI, fotocòpia de l’Acta de la Junta on consta el seu nomenament com a President, i aportant el codi que anteriorment la FNMT ha enviat per correu electrònic.
  4. Un cop realitzada aquesta gestió, es rebrà un correu electrònic de confirmació amb les instruccions per descarregar el certificat.

Si necessiteu sol·licitar el certificat electrònic de la vostra Comunitat de Propietaris us podeu posar en contacte amb la nostra Àrea de Finques al 93 872 32 22 o [email protected].

Comparteix l'article a les teves xarxes!