Índex de referencia de preus de lloguer

Què és l’Índex de referència?

És un indicador de caràcter informatiu que permet fer una estimació del preu mitjà del metre quadrat de lloguer d’un habitatge, orientant sobre el preu mínim i màxim que aquest habitatge pot arribar a tenir.

La consignació d’aquest Índex és obligatòria en els contractes de lloguer d’habitatges, de tots els anuncis de publicitat i en les ofertes. En les ofertes i en els contractes cal aportar un document acreditatiu de l’Índex obtingut del sistema de consulta pública. L’incompliment constituirà una infracció administrativa sancionable.

El Govern de la Generalitat de Catalunya posa aquest Índex a disposició dels Ajuntaments i dels ciutadans amb la finalitat de modular el preu de lloguer.

Els preus que detalla la consulta de l’Índex estan connectats amb la base de dades de les fiances dels contractes de lloguer dipositades a l’INCASOL (Institut Català del Sòl) i del Cadastre.

 

Com puc consultar l’Índex?

S’han d’introduir les dades de l’habitatge del vostre interès al següent enllaç: http://agenciahabitatge.gencat.cat/indexdelloguer/

Per saber l’any de construcció de l’habitatge es pot consultar aquí: https://www1.sedecatastro.gob.es/Cartografia/mapa.aspx?buscar=S

 

Si necessiteu més informació us podeu posar en contacte amb la nostra Àrea de Finques al 93 872 32 22 o finquesarfe.es

 

Arfe Arderiu Consultors

  Muralla del Carme, 17-23, 1r (Ed. Can Jorba),
Manresa, 08241, (Barcelona)

  93 872 32 22

  93 872 67 62

Contingut inactiu fins a l´acceptació de les cookies de màrqueting. Per visualitzar correctament, accedeix a la configuració i activa la cookie específica.

Newsletter

Condicions legals