Vacances a Gran Bretanya: Com m’afecta el Brexit?

1 de juliol de 2016

“Tinc un viatge programat per anar a Gran Bretanya aquest estiu, com em pot afectar el Brexit?” Aquesta és una de les preguntes que aquests dies més es plantegen.

En viatges combinats al Regne Unit, hauria de beneficiar-te la caiguda de la lliura, ja que el preu del viatge combinat es calcula en funció dels tipus de canvi, tarifes de transport, cost del carburant i taxes i impostos aplicables en la data d'edició del programa/fulletó, i els contractes del viatge solen tenir unes clàusules de revisió de preus, per les quals qualsevol variació del preu pot propiciar la revisió del preu final del viatge, tant a l'alça com a la baixa.

Si el teu contracte de viatge combinat preveu la revisió de preus, pots exigir una rebaixa per variació del tipus de canvi, si és que no ho fa l'agència per pròpia iniciativa. Ara bé, si el contracte té prevista una clàusula de revisió de preu només a l'alça i no a la baixa, podria considerar-se abusiva per desequilibrada i podries reclamar la rebaixa corresponent per la diferència entre el tipus de canvi en el moment de la contractació i el de la data del viatge.

Totes les condicions contractuals i avantatges que estiguin supeditades a la pertinença a la Unió Europea, segueixen en el curt termini vigents, ja que el procés de sortida formal serà llarg i almenys durarà dos anys;cosa diferent podria passar en futurs períodes de vacances. Mentrestant, no ha de afectar-te.

Si tens una pòlissa d'assistència en viatge, seguiràs rebent els mateixos serveis, i si viatges amb el teu cotxe, la cobertura de l'assegurança no varia.

En referència a la targeta sanitària europea, en els desplaçaments a curt termini al Regne Unit també es podrà utilitzar.

Arfe Arderiu Consultors

  Muralla del Carme, 17-23, 1r (Ed. Can Jorba),
Manresa, 08241, (Barcelona)

  93 872 32 22

  93 872 67 62

Contingut inactiu fins a l´acceptació de les cookies de màrqueting. Per visualitzar correctament, accedeix a la configuració i activa la cookie específica.

Newsletter

Condicions legals