Tots els autònoms estan obligats, des del dia 1 d’Octubre, a realitzar tots els tràmits de Seguretat Social per via electrònica

3 d’octubre de 2018

L’Ordre ESS/214/2018 de 1 de Març de 2018 va preveure l'entrada en vigor, el passat dilluns dia 1 d'Octubre, de l’obligatorietat de que tots/es els/les treballadors/es autònoms/es duguin a terme els tràmits de Seguretat Social per via electrònica.

En què consisteix aquesta mesura i a qui afecta?

Fins ara tots/es els/les treballadors/es autònoms/es podien realitzar els tràmits de Seguretat Social, de forma presencial, davant de la Tresoreria General de la Seguretat Social. Des del dia 1 d’Octubre, tots/es els/les treballadors/es autònoms/es per compte pròpia, així com també els/les treballadors/es del Sistema Especial de Treballadors/es Agraris (SETA) i del grup I de treballadors/es del Règim Especial de Treballadors/es del Mar, estan obligats a realitzar tots els seus tràmits de Seguretat Social per via electrònica, inclosa la recepció i signatura de les notificacions que els hi efectuï la Tresoreria General de la Seguretat Social.

Des de quan és efectiva l’obligació?

En data 1 d’Octubre de 2018, va entrar en vigor l’esmentada obligatorietat per a tots/es aquells/es autònoms/es que es trobin d’alta en els règims de seguretat social indicats anteriorment.

Quines opcions tinc per complir amb l’esmentada obligació?

Hi ha dues opcions possibles, les quals són compatibles entre si, per complir amb l’obligatorietat de realitzar totes les gestions de forma electrònica (inclosa la recepció de notificacions):

  • Opció 1: Obtenir un certificat digital com a persona física per a poder realitzar personalment tots els tràmits de Seguretat Social a través del portal web de la Seguretat Social, inclosa la recepció i signatura de notificacions electròniques.
  • Opció 2: Assignar el nº d’afiliació de la Seguretat Social a l’autorització d’una assessoria com Arfe Arderiu Consultors per tal de que com assessors es realitzi en nom del/la treballador/a autonom/a tots els tràmits de seguretat social, inclosa també la recepció de notificacions.

Així doncs, reiterem la importància de decidir, si no s'ha fet ja, com es gestionaran els tràmits de Seguretat Social, amb especial rellevància respecte a la recepció de les notificacions electròniques, doncs amb aquest sistema actual, malgrat que l’autònom no rebi les notificacions - per no haver realitzat els tràmits esmentats amb anterioritat -, a la Seguretat Social li constaran com a notificades, amb els efectes corresponents.

Per a realitzar els tràmits d’obtenció del certificat digital i/o assignació del nº de afiliació a la nostra autorització com a assessoria, podeu contactar amb l’Àrea Laboral al 93 872 32 22 – laboralarfe.es per a informar-se dels passos a seguir per cadascuna de les opcions.

Arfe Arderiu Consultors

  Muralla del Carme, 17-23, 1r (Ed. Can Jorba),
Manresa, 08241, (Barcelona)

  93 872 32 22

  93 872 67 62

Contingut inactiu fins a l´acceptació de les cookies de màrqueting. Per visualitzar correctament, accedeix a la configuració i activa la cookie específica.

Newsletter

Condicions legals