Tens béns a l'estranger? Has de presentar el model 720

8 de març de 2017

Des de l’any 2012, just després de “l’amnistia fiscal”, és obligatori declarar mitjançant el model 720 els béns o drets sobre immobles, els diners, valors, assegurances, etc. que es gestionin o estiguin dipositades fora d’Espanya, i que superin els 50.000.

Si ja ha fet la declaració en anys anteriors, la d’aquest any només l’ha de fer si en algun grup de béns o valors hi ha hagut un increment superior als 20.000 € respecte la darrera declaració presentada.

Qui ha de declarar? Aquesta declaració l’ha de fer tant les persones físiques com jurídiques residents en territori espanyol, fins i tot alguns estrangers residents a Espanya com els establiments permanents localitzats a Espanya de persones i entitats no residents. També les Comunitats de Béns, Herències jacents, etc. També les persones representants d’aquests béns, els beneficiaris i les persones amb poder de disposar.

Què ha de declarar? La declaració inclourà un registre per cada bé localitzat o dipositat a l’estranger. Poden ser béns immobles, però també financers, comptes corrents, valors, accions, fons d’inversió, assegurances de capitalització, assegurances temporals i qualsevol altre producte financer.

La presentació ha de ser telemàtica i les sancions per no presentar o fer-ho incorrectament o fora de termini són molt elevades. Tant el sistema de presentació com les sancions han estat recorregudes i, ja a nivell europeu, queda força clar que es modificaran per adaptar-se a la resta d’ordenament jurídic, tot i que de moment no hi ha res en ferm.

El termini de presentació acaba el 31 de març.

Si necessites més informació consulta el nostre departament fiscal trucant al  93.872.32.22 o envia’ns un correu electrònic a fiscalarfe.es 

Arfe Arderiu Consultors

  Muralla del Carme, 17-23, 1r (Ed. Can Jorba),
Manresa, 08241, (Barcelona)

  93 872 32 22

  93 872 67 62

Contingut inactiu fins a l´acceptació de les cookies de màrqueting. Per visualitzar correctament, accedeix a la configuració i activa la cookie específica.

Newsletter

Condicions legals