Tancament comptable

4 de desembre de 2017

Al desembre cal comprovar-ho tot per tenir un tancament que reflecteixi la imatge fidel de l’empresa.

Torna a arribar l’època en que cal fer balanç. En comptabilitat aquesta afirmació és del tot encertada. És un moment important en l’aparell administratiu comptable de les empreses.

Qui més qui menys ha acabat de fer el pressupost per l’any 2018 (eina bàsica per mesurar els resultats de l’any vinent), i és l’hora de veure com tancarem l’any.

Què hauríem de tenir fet o fer immediatament per tenir un tancament comptable endreçat? Algunes de les tasques més importants són:

  • Fer una repassada a tots els clients i proveïdors per veure que els saldos són correctes i que no hi ha factures duplicades ni pagaments dels que encara no tenim la factura. Tenir aquesta feina feta ens garanteix poder fer el 347 a presentar el mes de febrer de 2018, amb certa tranquil·litat.
  • Fer una repassada a les fitxes d’actiu, amortitzacions pendents, documentació que l’acredita (factures etc), per tenir a punt l’assentament final i veure si tenim diferències entre les amortitzacions comptables i fiscals que cal comptabilitzar. També ens cal veure si tenim algun benefici fiscal a aplicar per aquesta via per poder pagar menys d’impost sobre societats o renda.
  • Fer una repassada als saldos amb les administracions públiques. Veure que les declaracions quadren amb els assentaments realitzats, que tenim totes les declaracions presentades, etc.
  • Veure que tinguem tots els sous de l’any entrats correctament i assegurar que les retencions a treballadors s’han fet correctament.
  • Mirar si hi ha despeses que cal activar, o que cal traspassar cap al proper exercici que és on corresponen.
  • Començar a pensar el dia que farem el darrer inventari de l’any (en cas que tinguem stock).
  • Veure si tenim préstecs dels que hem de liquidar interessos i quotes.
  • Revisar les quotes pendents dels préstecs i posar-les a curt o llarg termini segons els correspongui.
  • Veure si cal dotar alguna provisió.

Aquestes només són algunes coses que cal revisar de les comptabilitats per enfilar un desembre tranquil i sobretot un gener on poder tancar la comptabilitat amb tranquil·litat i garanties.

Cal recordar que la comptabilitat com a eina no només ens serveix per calcular els impostos a pagar, la comptabilitat ben portada i al dia ens dóna informació molt valuosa per la gestió diària i estratègica de l’empresa, també a les PIMES. Saber rendibilitats, previsions de caixa, analitzar inversions etc, són informacions que podem obtenir del nostre departament comptable i que cal saber aprofitar.

Si voleu més informació o ajuda durant aquest mes per posar-vos a punt no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres al 93 872 32 22 - fiscalarfe.es

Arfe Arderiu Consultors

  Muralla del Carme, 17-23, 1r (Ed. Can Jorba),
Manresa, 08241, (Barcelona)

  93 872 32 22

  93 872 67 62

Contingut inactiu fins a l´acceptació de les cookies de màrqueting. Per visualitzar correctament, accedeix a la configuració i activa la cookie específica.

Newsletter

Condicions legals