Sol·licita la targeta sanitària europea per disposar de cobertura sanitària gratuïta durant el teu viatge

5 de juny de 2018

Estàs pensant en viatjar pel Espai Econòmic Europeu o per Suïssa aquest estiu? Sol·licita la targeta sanitària europea per disposar de cobertura sanitària gratuïta durant el teu viatge

Què és la targeta sanitària europea?

És un document que et dóna dret a rebre prestacions sanitàries fora d’Espanya durant la teva estada en territori de l’Espai Econòmic Europeu o bé a Suïssa. No és vàlida per a aquelles persones que han traslladat la seva residència habitual en territori d’un altre Estat membre diferent d’Espanya.

A quins països és vàlida?

Alemanya Itàlia
Àustria Letònia
Bèlgica Liechtenstein
Bulgària Lituània
Xipre Luxemburg
Croàcia Malta
Dinamarca Noruega
Eslovàquia Països Baixos
Eslovènia Polònia
Estònia Portugal
Finlàndia Regne Unit
França República Checa
Grècia Romania
Hongria Suècia
Irlanda Suïssa
Islàndia  

 

Quin tipus de prestació sanitària rebré?

L’assistència sanitària serà la pròpia de l’Estat membre on es realitza la prestació, en mateixes condicions que la que reben els seus ciutadans.

Qui pot sol·licitar-la?

Els titulars i beneficiaris que compleixin amb els requisits exigits per la llei i pels reglaments comunitaris de la seguretat social.

Quina validesa té?

Té una validesa de dos anys des de la seva expedició, sempre que es mantingui vigent el compliment dels requisits necessaris que varen ser exigits per a la seva obtenció.

Com pots sol·licitar-la?

- Per internet, a través de la Seu Electrònica de la Seguretat Social.

- Davant de qualsevol CAISS (Centre d’Atenció i Informació de Seguretat Social). Per a fer-ho serà indispensable sol·licitar cita prèvia.

Com rebré la targeta sanitària i quant trigaré a rebre-la?

Trigaràs a rebre-la uns 10 dies aproximadament i la rebràs al domicili que tinguis informat a la base de dades de la seguretat social.

Què puc fer si necessito rebre-la abans?

Pots sol·licitar un Certificat Provisional Substitutori, el qual tindrà una validesa màxima de 90 dies des de la seva expedició. Aquest certificat és d'expedició immediata tant per internet (amb certificat digital) com presencialment a la Seguretat Social.

 

Per a més informació o per tramitar-la, consulta amb la nostra Àrea Laboral al 93 872 32 22 – laboralarfe.es

Arfe Arderiu Consultors

  Muralla del Carme, 17-23, 1r (Ed. Can Jorba),
Manresa, 08241, (Barcelona)

  93 872 32 22

  93 872 67 62

Contingut inactiu fins a l´acceptació de les cookies de màrqueting. Per visualitzar correctament, accedeix a la configuració i activa la cookie específica.

Newsletter

Condicions legals