Sancions per anunciar que el certificat energètic està en tràmit

Des de juny del 2013, tot habitatge, local, oficina o edifici per vendre o llogar ha de comptar amb el certificat energètic.

Tot i així, és fàcil veure per Internet pisos en els que hi posa que el certificat energètic està en “tràmit” i que passen les setmanes i aquesta situació no canvia.

Doncs bé, algunes comunitats autònomes han començat a sancionar immobiliàries que tenen aquesta pràctica donat que no és admissible que un immoble estigui tant temps en aquesta situació quan el certificat energètic sol tardar entre 1 i 2 setmanes a obtenir-se. Aquesta infracció es considera lleu i les multes van des dels 300 fins als 600 euros per immoble. Val a dir que també els particulars comencen a estar en el punt de mira.

En el cas que es realitzi una operació de venda o lloguer sense complir aquest requisit, es consideraria una infracció greu i les multes anirien dels 601 als 1.000 euros. Si es tracta d’una compra, és el propi notari qui requerirà aquest document al propietari, però si es tracta d’un lloguer, al ser un acord entre dues parts, és més difícil de controlar.

Tot i així, hi ha algunes excepcions en les que no és necessari obtenir el certificat energètic. Entre aquestes hi trobem:

-        Habitatges amb una superfície útil total inferior a 50m2

-        Construccions provisionals amb un termini previst d’ús igual o inferior a 2 anys

-        Edificis que es comprin per demolir

-        Habitatges destinats a ser utilitzats durant menys de quatre mesos

 

Si necessites obtenir el certificat energètic o tens algun dubte, posa’t en contacte amb la nostra àrea de finques al correu electrònic finquesarfe.es o bé trucant-nos al telèfon 93 872 32 22.

Arfe Arderiu Consultors

  Muralla del Carme, 17-23, 1r (Ed. Can Jorba),
Manresa, 08241, (Barcelona)

  93 872 32 22

  93 872 67 62

Contingut inactiu fins a l´acceptació de les cookies de màrqueting. Per visualitzar correctament, accedeix a la configuració i activa la cookie específica.

Newsletter

Condicions legals