S’amplia el permís de paternitat a 5 setmanes

3 de juliol de 2018

La setmana passada, amb sis mesos de retràs, varen ser aprovats els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) previstos per aquest any 2018. Els PGE han previst l’entrada en vigor d’una mesura molt esperada per a tots/es aquelles parelles que estan a l’espera del naixement, acolliment o adopció d’un/a fill/a, com n’és l’ampliació d’una setmana més del permís de paternitat.

Actualment el permís de paternitat té una durada de 4 setmanes, és a dir, de 28 dies. Amb la publicació al BOE dels PGE, la qual està prevista per dimecres 4 de Juliol, el permís de paternitat s’ampliarà, a partir del dia 5 de Juliol, una setmana més, sent el permís a partir d’aquesta data d’un total de 5 setmanes, és a dir, fins els 35 dies, tot i que aquesta ampliació resulta del tot insuficient si es contraposa amb el permís de maternitat, el qual té una durada total de 4 mesos.

Així mateix, cal recordar que al permís de paternitat cal sumar-hi els dies de permís per naixement de fill/a que preveuen els convenis col·lectius d’aplicació, o en defecte d’aquests, el permís previst pel Estatut dels Treballadors.

Per més informació o assessorament personalitzat, podeu contactar amb la nostra Àrea Laboral al 93 872 32 22 – laboralarfe.es

Arfe Arderiu Consultors

  Muralla del Carme, 17-23, 1r (Ed. Can Jorba),
Manresa, 08241, (Barcelona)

  93 872 32 22

  93 872 67 62

Contingut inactiu fins a l´acceptació de les cookies de màrqueting. Per visualitzar correctament, accedeix a la configuració i activa la cookie específica.

Newsletter

Condicions legals