Reial Decret 391/2019, del 21 de juny, pel qual s'aprova el Pla Tècnic nacional de la Televisió Digital Terrestre

El Consell de Ministres ha aprovat el Reial Decret 391/2019, de 21 de juny pel qual s'aprova el Pla Tècnic Nacional de Televisió Terrestre Digital i es regulen determinats aspectes d'alliberació del segon dividend digital.

En aquest Pla Tècnic es mantenen la totalitat dels múltiples digitals i la capacitat de realitzar desconnexions territorials existents en l'actualitat, mantenint la totalitat de l'oferta televisiva composta de vuit múltiples (set d'àmbit nacional i un d'autonòmic).

El procés de migració dels serveis de TDT de les freqüències que utilitza en la banda 700 MHz cap a les noves freqüències planificades s'haurà de fer abans del 20 de juny del 2020.

També s'estableix la data límit de l'1 de gener del 2023 perquè tots els canals de televisió hagin evolucionat cap a l'alta definició i es contempla l'adaptació tecnològica dels aparells receptors de TDT.

Passats 9 mesos des de l'entrada en vigor del Reial Decret, hi haurà l'obligació que tots els aparells que es posin a la venda al mercat espanyol incloguin la capacitat de rebre emissions amb la tecnologia de transmissió de senyals DVB-T2 i emissions d'alta definició.

Hi haurà subvencions?

Sí. El Consell de Ministres ha aprovat un Reial Decret d'ajudes econòmiques per valor de 150 milions d'Euros per a les Comunitats de Propietaris per a l'adaptació de les seves instal·lacions de recepció de televisió. Les quantitats oscil·len entre els 104 i els 678 €, en funció de la infraestructura prèviament instal·lada.

No queden inclosos els habitatges individuals, ja que únicament hauran de resintonitzar els canals de televisió.

Per rebre aquesta subvenció, prèviament s'haurà d'haver fet la corresponent actuació, ja que per sol·licitar l'ajuda és necessari presentar la factura de la feina i el butlletí de la instal·lació realitzada.


Per a més informació o per ajudar-te a tramitar la subvenció, pots posar-te en contacte amb la nostra Àrea de Finques al 93 872 32 22 o finquesarfe.es 

Arfe Arderiu Consultors

  Muralla del Carme, 17-23, 1r (Ed. Can Jorba),
Manresa, 08241, (Barcelona)

  93 872 32 22

  93 872 67 62

Contingut inactiu fins a l´acceptació de les cookies de màrqueting. Per visualitzar correctament, accedeix a la configuració i activa la cookie específica.

Newsletter

Condicions legals