La “Renda familiar”

4 d’abril de 2018

A partir d’avui, 4 d’abril, i fins el 2 de juliol ens trobem en període “de renda”. Entre aquestes dues dates tots els contribuents obligats a presentar la declaració de renda ho poden fer dins el termini “voluntari”.

La “Renda” es diu que és un impost individual, però no és menys cert que conté moltíssims condicionants familiars que acaben decidint quant paguem al final. Fer la renda hauria de ser, en moltes situacions, una tasca conjunta familiar. Ho comentem en el sentit que una bona estratègia familiar ens pot fer pagar menys (o cobrar més), o simplement ens pot ajudar a declarar correctament. Us exposem alguns exemples:

- Els fills han començat a treballar, han de fer renda. Si ells fan renda, poden també fer-la amb els pares, o els pares se’ls poden deduir? Si les dues coses són incompatibles, què surt més a compte?

- Si tinc el/la pare/mare a casa amb una greu incapacitat, em pot sortir a compte incloure’l a la meva declaració?

- Què els cal a les persones grans amb discapacitat per poder pagar menys?

- Què implica fer la declaració individual o conjunta? Només cal tenir en compte el resultat de la declaració o també implica altres coses?

- En cas de separació, amb qui han de tributar els fills?

- Es desgrava igual una pensió al cònjuge que una pensió per aliments als fills?

En trobaríem un munt més d’aquestes preguntes. No són fàcils de contestar, cada cas pot ser diferent, però és molt important tenir-ho en compte, sobretot perquè també han anat variant amb el temps.

Hisenda cada cop va posant més fàcil fer la declaració aparentment, però fer-la de manera correcta i sense tributar més del compte no ho és tant. Només cal visitar les 1163 pàgines del manual de declaració de la renda que ofereix Hisenda per constatar aquest fet.

 

Necessites més informació o vols fer la teva declaració amb nosaltres? Consulta el nostre Departament Fiscal al 93 872 32 22 o envia'ns un e-mail a fiscalarfe.es i et donarem hora per fer-la.

Arfe Arderiu Consultors

  Muralla del Carme, 17-23, 1r (Ed. Can Jorba),
Manresa, 08241, (Barcelona)

  93 872 32 22

  93 872 67 62

Contingut inactiu fins a l´acceptació de les cookies de màrqueting. Per visualitzar correctament, accedeix a la configuració i activa la cookie específica.

Newsletter

Condicions legals