La Generalitat de Catalunya ha creat un nou índex que permet comparar els preus de lloguer amb la mitjana del mercat a 27 ciutats de Catalunya

L’índex de referència de preus de lloguer és un indicador de consulta pública, amb caràcter informatiu, que permet conèixer una estimació del preu mitjà del metre quadrat de lloguer d’un habitatge ubicat en una zona i amb unes característiques definides per qui fa la consulta, a l’hora que orienta sobre el preu mínim i el preu màxim que aquest mateix habitatge pot arribar a tenir. 

És un cercador d'internet amb el preu dels lloguers per municipis, mida i característiques del pis. Així els futurs llogaters podran consultar què s'està pagant per un pis a la zona que està buscant, i els propietaris tindran una idea dels preus que es demanen. 

El Govern pretén que la mesura freni la pujada dels preus, però no sancionarà als propietaris que posin els lloguers per sobre de la mitjana, ni obligarà als propietaris a moderar els preus, però donarà més transparència al mercat i permetrà saber als llogaters si paguen el pis massa car.

En un futur, es preveu que els Ajuntaments i la Generalitat ofereixin incentius fiscals, com subvencionar l’IBI, donar garanties al cobrament o ajudes per la rehabilitació als propietaris que posin preus que estiguin dins del marge d’aquest índex.

Pots consultar el comparador en aquest enllaç: https://goo.gl/8iiZ8g 

 

Per a més informació, posa’t en contacte amb el nostre Departament de Finques al 93 872 32 22 o a finquesarfe.es

Arfe Arderiu Consultors

  Muralla del Carme, 17-23, 1r (Ed. Can Jorba),
Manresa, 08241, (Barcelona)

  93 872 32 22

  93 872 67 62

Contingut inactiu fins a l´acceptació de les cookies de màrqueting. Per visualitzar correctament, accedeix a la configuració i activa la cookie específica.

Newsletter

Condicions legals