La borsa espanyola, mirant el Dow

2 d’octubre de 2017

Des de fa ja uns quants anys, els mercats mundials estan el que podríem dir-ne intercomunicats. L’efecte de la globalització i el que passa a una punta del mon, pot arribar a condicionar el que passa a l’altra punta en un espai molt curt de temps. Segons els casos és qüestió de segons, en tenim un exemple ben clar amb el referèndum on es va votar el Brexit o, en menor mesura, els darrers llançaments de míssils a Corea del Nord.

Hi ha una sensació generalitzada i és que cada vegada que passa qualsevol fet que condiciona un increment en el valor de les borses més influents (les dels Estats Units), aquí al nostre mercat la reacció és més aviat pobre, no els seguim massa en les pujades. Ara bé, quan el sentit de les noticies és al contrari, per exemple si passa qualsevol fet que fa que les principals borses baixin, magnifiquem els fets, i reculem força més que no pas els principals implicats.

Cal recordar que fa no masses anys el principal índex de la borsa americana tenia un valor que acostumava a estar per sota del nostre Ibex, ara ha passat d’estar per sota a doblar-lo.

En els darrers anys, mentre els mercats americans no han parat de pujar, nosaltres ens hem quedat força endarrerits. Vist el seu resultat, no hem pujat tal i com ells han pujat, ni de lluny.

El que fins ara s’ha pogut comprovar al llarg dels anys és que els mercats no pugen eternament i, mirant l’evolució dels mercats americans en la seva expressió gràfica, comencen a fer una mica de respecte. Caldria pensar què farà el nostre mercat el dia que ells comencin a corregir, perquè tard o d’hora ho hauran de fer.

Per a més informació o assessorament contacta amb la nostra Àrea Fiscal al 93 872 32 22 – fiscalarfe.es

Arfe Arderiu Consultors

  Muralla del Carme, 17-23, 1r (Ed. Can Jorba),
Manresa, 08241, (Barcelona)

  93 872 32 22

  93 872 67 62

Contingut inactiu fins a l´acceptació de les cookies de màrqueting. Per visualitzar correctament, accedeix a la configuració i activa la cookie específica.

Newsletter

Condicions legals