Justícia Europea: Ja es pot reclamar la totalitat dels diners pagats de més per les clàusules sòl en les hipoteques

21 de desembre de 2016

La Justícia Europea ha dictaminat que els bancs espanyols hauran de tornar tots els diners cobrats de més per les clàusules sòl, i no només les diferències generades a partir del maig del 2013, com va sentenciar el Tribunal Suprem. El Tribunal Europeu ha rebutjat en la seva Sentència que es pugui aplicar una retroactivitat limitada en el temps per ser “incompleta i insuficient”.

La decisió sosté que aquesta limitació és contrària a la normativa comunitària i, per tant, les entitats financeres han de reintegrar, finalment, als afectats per les clàusules sòl la totalitat de l’import que s’ha cobrat de més, des de l’inici de cada contracte hipotecari.

Tant el Suprem com l’advocat de la Unió Europea van destacar, en el seu moment, el gran impacte econòmic que tindria aplicar la retroactivitat total en aquest cas, és a dir, que la banca hagués de tornar les clàusules sòl des de que aquestes van ser activades.

Contacta amb el nostre equip de professionals perquè t'ho gestionin. Per a més informació truca'ns al 93 872 32 22 -advocatsarfe.es

Arfe Arderiu Consultors

  Muralla del Carme, 17-23, 1r (Ed. Can Jorba),
Manresa, 08241, (Barcelona)

  93 872 32 22

  93 872 67 62

Contingut inactiu fins a l´acceptació de les cookies de màrqueting. Per visualitzar correctament, accedeix a la configuració i activa la cookie específica.

Newsletter

Condicions legals