Inspecció de treball: el control de la parcialitat i dels contractes temporals

10 d’octubre de 2019

Inspecció de treball ha començat a enviar cartes a les empreses que tenen treballadors/es donats/des d’alta a la Seguretat Social amb contractes temporals i no hagin estat convertits en indefinits en el termini màxim.

De moment només és un avís perquè les empreses revisin el contracte d’aquests/es treballadors/es i valorin si la temporalitat continua essent correcta o, pel contrari, si han esgotat el termini i s’han de considerar indefinits.

En la majoria de casos no s’està cotitzant incorrectament, però sí que la informació de què disposa l’Administració no és correcta i cal actualitzar-la. Aquesta revisió que està realitzant Inspecció de treball també es veu com una mesura de protecció al/la treballador/a amb la finalitat de que se li comuniqui correctament quan el seu contracte passa a ser indefinit.

Cal que totes les empreses revisin habitualment aquest punt per no provocar futures revisions per part de l’Administració, i així tenir correctament contractat la totalitat del personal de l’empresa.

Juntament amb aquesta campanya, Inspecció n’ha posat en funcionament una de nova, en la que allò que es revisa és la parcialitat dels contractes de treball. Consideren que hi ha determinats llocs de treball que, per l’activitat que desenvolupa l’empresa, no sembla viable que un/a treballador/a realitzi una jornada de treball tan reduïda comparada amb un treballador a jornada complerta.

Com en el cas dels contractes temporals, no deixa de ser inicialment un avís. En tot cas, tot i que no s’hagi de realitzar cap modificació perquè la jornada o la temporalitat del contracte sigui correcta, l’empresa queda subjecta en el termini d’1 mes a una possible inspecció de treball, per tal de poder valorar la parcialitat i la durada de les contractacions in situ.

 

Per a un assessorament personalitzat o per revisar la vostra situació actual, podeu contactar amb la nostra Àrea Laboral al 93 872 32 22 – laboralarfe.es

Arfe Arderiu Consultors

  Muralla del Carme, 17-23, 1r (Ed. Can Jorba),
Manresa, 08241, (Barcelona)

  93 872 32 22

  93 872 67 62

Contingut inactiu fins a l´acceptació de les cookies de màrqueting. Per visualitzar correctament, accedeix a la configuració i activa la cookie específica.

Newsletter

Condicions legals