Inici campanya de Renda. Com tributa la devolució dels diners obtinguts per la devolució dels interessos de la clàusula sòl

4 d’abril de 2018

A partir d’avui, 4 d’abril, i fins el 2 de juliol ens trobem en període “de renda”. Entre aquestes dues dates tots els contribuents obligats a presentar la declaració de renda ho poden fer dins el termini “voluntari”.

Aquelles persones que van poder recuperar els seus diners d’una manera o altre del que van pagar de més per l’efecte de la clàusula sòl han de passar, ara, comptes amb Hisenda. Com han de tributar?

1) Els que s’havien desgravat aquests interessos de més com a vivenda habitual, caldrà ara restar les quantitats desgravades de més i ingressar el que en el seu moment es van deduir. Sempre limitat als exercicis que estan oberts, que no han prescrit i pels interessos realment deduïts. Es pot fer dins el mateix exercici i no suposarà el pagament ni de sancions ni d’interessos de mora.

2) Si no es van desgravar cap quantitat de les retornades, llavors no caldrà regularitzar cap quantitat ja que no podem retornar res que no haguem cobrat, com que no vam pagar de menys en el seu moment, ara tampoc hem de pagar res.

3) Si per la seva banda vam desgravar els interessos de vivendes que teníem en règim de lloguer, el que caldrà fer és una declaració complementària de cada un dels anys no prescrits, sense deduir-nos els interessos que ara hem recuperat i pagar per la diferència entre l’autoliquidació feta en el seu moment i la que ens surti ara.

 

Necessites més informació o vols fer la teva declaració amb nosaltres? Consulta el nostre Departament Fiscal al 93 872 32 22 o envia'ns un e-mail a fiscalarfe.es i et donarem hora per fer-la.

Arfe Arderiu Consultors

  Muralla del Carme, 17-23, 1r (Ed. Can Jorba),
Manresa, 08241, (Barcelona)

  93 872 32 22

  93 872 67 62

Contingut inactiu fins a l´acceptació de les cookies de màrqueting. Per visualitzar correctament, accedeix a la configuració i activa la cookie específica.

Newsletter

Condicions legals