Hisenda t'ha revisat l'IVA i no et deixa desgravar factures amb defectes formals?

10 de febrer de 2017

La normativa de l’IVA diu clarament que és un impost neutre que ha de suportar el consumidor final.

Com ja ha passat diverses vegades la justícia europea actua a favor del contribuent i contra les restrictives actuacions i interpretacions de la hisenda espanyola respecte de l’IVA.

Altra cop, el tribunal de Justícia Europeu, va resoldre ara fa uns mesos a favor del contribuent. Davant la negativa d’algunes hisendes europees (entre elles l'espanyola) a concedir la deduïbilitat de factures amb un error o defecte administratiu subsanable, el Tribunal ha fallat a favor de poder-les deduir en l'exercici que es van comptabilitzar simplement rectificant el defecte formal que contenien. Aquestes hisendes europees no denegaven del tot la seva deducció però si que l’endarrerien al moment en que se'n feia la correcció. Aquesta sentència permet la deducció en el moment de la seva comptabilització i evita possibles sancions de l’administració.

La normativa de l'IVA diu clarament que és un impost neutre que ha de suportar el consumidor final. Però la hisenda espanyola contínuament fa servir les formalitats del mateix per intentar reduir-ne la deducció per part de les empreses i fer que deixi de ser-ho, aconseguint així una doble tributació sobre un mateix fet imposable, cosa clarament injusta. O també l'endarreriment del dret a la deducció quan aquell impost ja ha estat ingressat fa temps, tornant a negar la premissa de que l'IVA és un impost indirecte i neutre.

Sortosament el tribunal Europeu va donant la raó als contribuents i fent quedar en evidència el que fixen els criteris amb que ha d’actuar l'administració espanyola.

Necessites més informació? Consulta el nostre departament fiscal al 93 872 32 22 o envia'ns un e-mail a fiscalarfe.es 

Arfe Arderiu Consultors

  Muralla del Carme, 17-23, 1r (Ed. Can Jorba),
Manresa, 08241, (Barcelona)

  93 872 32 22

  93 872 67 62

Contingut inactiu fins a l´acceptació de les cookies de màrqueting. Per visualitzar correctament, accedeix a la configuració i activa la cookie específica.

Newsletter

Condicions legals