Hisenda i els ajornaments d’impostos

22 de desembre de 2016

Aquest mes de desembre el Govern espanyol ha aprovat el Reial Decret 3/2016 i 4/2016 “De mesures urgents en matèria financera”. A l’article 6 del mateix s’aprova la no possibilitat de demanar ajornaments d’impostos d’activitats a Hisenda. L’impost que més es veu afectat és l’IVA, ja que les retencions d’IRPF ja fa temps que no permeten l’ajornament.

Tothom qui hagi fet servir aquesta possibilitat fins ara, haurà de buscar un sistema diferent per finançar el pagament d’impostos de l’activitat. Les entitats bancàries ofereixen i oferiran productes encaminats a resoldre aquestes contingències, però és molt important preveure-ho amb temps per evitar que arribi la presentació i no puguem fer front al pagament. El fet de no pagar dins de termini segur que ens encarirà el pagament (del 5% al 20% de recàrrec en funció de quan fem el pagament).

És veritat que hisenda ha dit que segurament permetrà que els autònoms que tributen com a persones físiques puguin fer ajornaments de fins a 30.000 €, però fins avui no hi ha res aprovat, per tant, cal preveure la situació actual i també estar preparats per poder presentar els impostos sense tenir la possibilitat de demanar ajornaments.

D’aquesta manera Hisenda es treu de sobre tota la feina de gestió dels ajornaments i es pot dedicar a altres temes. Per altra banda cedeix un negoci important (l’Estat cobrava un 3% d’interès als contribuents en un moment en que li costa força menys interès finançar-se) a les entitats financeres (potser en compensació per les clàusules sòl?). El problema és que tots els autònoms i empreses segurament trobaran més dificultat i els serà més costós el nou sistema de finançar-se els impostos que puguin trobar.

Per a un assessorament personalitzat, contacta amb els nostres consultors fiscals al 93 872 32 22 o a fiscalarfe.es 

Arfe Arderiu Consultors

  Muralla del Carme, 17-23, 1r (Ed. Can Jorba),
Manresa, 08241, (Barcelona)

  93 872 32 22

  93 872 67 62

Contingut inactiu fins a l´acceptació de les cookies de màrqueting. Per visualitzar correctament, accedeix a la configuració i activa la cookie específica.

Newsletter

Condicions legals