Espanya i Mèxic signen les modificacions del Conveni de Doble Imposició signat l’any 1992

10 de juliol de 2017

Aquest passat 7/7/17 s’ha publicat al BOE el nou redactat del conveni de doble imposició entre Espanya i Mèxic.

Per tal de millorar la cooperació entre aquests països i tapar algunes escletxes fiscals per evitar la no imposició de rendes en cap dels dos, Espanya i Mèxic van acordar posar al dia el seu conveni de doble imposició.

Hi ha força modificacions: s’actualitza la definició de resident en un dels dos estats, per a persones no físiques es prima el criteri de “direcció efectiva”, s’actualitza l’article que fa referència a les empreses associades (art. 9), es limita l’impost als dividends al 10% i es declara exempt per les societats amb més d’un 10% de participació en una empresa a l’altre Estat, també el tracte als interessos, els guanys patrimonials..., s’incorpora també un nou article únicament per a les empreses d’hidrocarburs i les dues administracions acorden col·laborar, com no podria ser d’altra manera.

El redactat enumera tots els canvis que hi ha hagut i seria d’esperar la publicació del conveni tal i com queda a partir del proper 27 de setembre que és quan començarà a regir, per no haver de tenir els dos redactats i clarificar el contingut.

Si voleu més informació o ajuda durant aquest mes per posar-vos a punt no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres: fiscalarfe.es o 93 872 32 22.

Arfe Arderiu Consultors

  Muralla del Carme, 17-23, 1r (Ed. Can Jorba),
Manresa, 08241, (Barcelona)

  93 872 32 22

  93 872 67 62

Contingut inactiu fins a l´acceptació de les cookies de màrqueting. Per visualitzar correctament, accedeix a la configuració i activa la cookie específica.

Newsletter

Condicions legals