Es considera vàlid abonar la indemnització per acomiadament objectiu mitjançant pagaré?

3 d’agost de 2016

Notícies laborals d´Arfe Arderiu Consultors

El Tribunal Suprem ha sentenciat expressament que el pagaré és una forma de pagament vàlida per abonar la indemnització que correspon al treballador en cas d'acomiadament objectiu.

No obstant això, perquè es consideri complert el requisit de posar a la disposició del treballador la indemnització simultàniament al lliurament de la carta d'acomiadament , la data de venciment del pagaré ha de ser obligatòriament la de comunicació de l'acomiadament al treballador (és a dir, la data de lliurament de la carta) i no la data en què tindrà efectes de l'acomiadament. Si no és així, i encara que hi hagi únicament pocs dies (per exemple, dos) entre una data i una altra, si el treballador reclama, l'acomiadament serà declarat improcedent independentment que existeixin les causes que justifiquin haver recorregut a aquest tipus d'acomiadament.

Així doncs, la jurisprudència ha delimitat quins són els mitjans de pagament vàlids a l'hora d'abonar la indemnització per acomiadament objectiu i de quina manera cal utilitzar-los:

• Lliurament en metàl·lic al treballador: És possible, sempre que la quantia sigui inferior a 2.500 euros.

• Xec: El Tribunal Suprem ha sentenciat que és plenament vàlid "per la seva equivalència en diners en metàl·lic en la posada a disposició que exigeix el ET, per la qual cosa cal reconèixer al xec valor alliberador".

• Transferència bancària: El TS admet que és un mitjà vàlid, igual que el xec, "per la seva equivalència als diners en metàl·lic i perquè no hi ha cap raó per donar a aquest mitjà de pagament un tracte diferent a l'atorgat al xec bancari". Recordi que a més a més és vàlida la transferència realitzada el mateix dia de l'acomiadament, encara que els diners no arribi al compte del treballador fins uns dies després. Ara bé, si la seva empresa opta per aquesta modalitat de pagament, haurà d'especificar-se expressament a la carta d'acomiadament.

• Pagaré: Es pot escollir aquesta fórmula de pagament, però la data de venciment del pagaré ha de ser obligatòriament la de comunicació de l'acomiadament al treballador (és a dir, la data en què es lliuri la carta d'acomiadament).

Per a qualsevol dubte o gestió contacta amb la nostra àrea laboral al 93 872 32 22 i t'assessorarem.

 

Arfe Arderiu Consultors

  Muralla del Carme, 17-23, 1r (Ed. Can Jorba),
Manresa, 08241, (Barcelona)

  93 872 32 22

  93 872 67 62

Contingut inactiu fins a l´acceptació de les cookies de màrqueting. Per visualitzar correctament, accedeix a la configuració i activa la cookie específica.

Newsletter

Condicions legals