Encara no m’han fet la devolució de la renda

20 de setembre de 2017

Hisenda ja ha fet la devolució a més del 83% de les declaracions presentades amb dret a devolució, que correspon a un 72% dels imports a retornar. Si no he cobrat, què he de pensar?

 

1.- Hisenda ha ingressat un 83% de les declaracions amb dret a devolució, però només un 72% de l’import total a retornar. Això vol dir que és més ràpida a fer les devolucions d’imports més baixos. Si la teva declaració té un import alt a retornar és més fàcil que Hisenda trigui més a fer la devolució.

2.- Hisenda sol trigar més a fer la devolució quan la renda és més complicada o, simplement, quan en la renda que presentem hi ha més informació de la que surt a l’esborrany. Si a la nostra renda hi tenim una compra-venda immobiliària, compra-venda d’accions a borsa, lloguers o altres rendiments sense retenció, deduccions per habitatge habitual, etc., Hisenda vol comprovar aquesta informació abans de retornar els diners.

3.- Si no m’han retornat els diners vol dir que m’estan inspeccionant o comprovant?

No té per què. En aquesta pàgina d’Hisenda es pot veure com està la nostra devolució: 

http://www.agenciatributaria.es/AEAT.internet/Renta.shtml . Ens diu si s’està tramitant (d’alguna manera ens informen que encara no s’ho han mirat), que s’està comprovant (vol dir que ens arribarà una carta demanant informació sobre algun apartat que hem declarat a la renda), ens diu que la devolució és correcte i que en breu es farà la devolució, o que ja s’ha fet i que en breu la tindrem ingressada al compte (o ja li tenim).

4.- Hisenda té un marge de temps molt gran per poder fer la devolució i, sovint, els funcionaris ho recorden per evitar que els administrats els pressionin per accelerar la devolució de la seva declaració. El termini d’Hisenda per fer la devolució de la declaració és el 30 de desembre, si la fa més enllà haurà d’abonar els interessos de demora a partir de llavors, la qual cosa no deixa de ser un impost encobert. Que no ens paguin interessos de demora fins a partir del dia 30 de desembre de l’any següent vol dir que Hisenda ha pogut disposar d’aquests diners entre 12 i 24 mesos sense cap cost.

Per tant, si encara no has cobrat la declaració no vol dir res ni t’has de preocupar més del compte. Si Hisenda detecta alguna cosa, enviarà una carta per aclarir el dubte i encara llavors més del 90% de les vegades el tema quedarà resolt aportant la informació requerida o fent les al·legacions corresponents.

Per a més informació o ajuda no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres a fiscalarfe.es o al 93 872 32 22.

Arfe Arderiu Consultors

  Muralla del Carme, 17-23, 1r (Ed. Can Jorba),
Manresa, 08241, (Barcelona)

  93 872 32 22

  93 872 67 62

Contingut inactiu fins a l´acceptació de les cookies de màrqueting. Per visualitzar correctament, accedeix a la configuració i activa la cookie específica.

Newsletter

Condicions legals