En espera de la resolució del conflicte de les hipoteques indexades a l’IRPH

9 d’octubre de 2019

Aquest mes de Setembre l’advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha dictaminat que l’índex de referència de préstecs hipotecaris (IRPH) pot ser poc transparent, deixant així oberta la porta a poder ser considerat abusiu.

En els propers mesos ha de ser el TJUE qui sentenciï sobre aquest tema. La sentència marcarà les possibilitats de reclamar per totes les persones que tinguin aquest índex com a referència de l’interès a la seva hipoteca. Si es decideix que l’índex pot ser abusiu, també hauria d’explicar com s’ha de resoldre la qüestió en els afectats. Una de les opcions pot ser que s’estableixi que cal substituir l’índex per un de transparent o podria arribar a anul·lar la clàusula sense substituir l’índex i deixar la hipoteca sense interès.

Caldrà estar atents al que sentenciï el TJUE per veure si es podrà fer la reclamació pertinent i de manera ràpida. Els jutjats especialitzats encara estan col·lapsats per les demandes de les clàusules sòl i no sembla que una nova allau de reclamacions puguin ser ateses amb celeritat.

Per a més informació o per un assessorament personalitzat, podeu contactar amb la nostra Àrea Fiscal al 93 872 32 22 – fiscalarfe.es

Arfe Arderiu Consultors

  Muralla del Carme, 17-23, 1r (Ed. Can Jorba),
Manresa, 08241, (Barcelona)

  93 872 32 22

  93 872 67 62

Contingut inactiu fins a l´acceptació de les cookies de màrqueting. Per visualitzar correctament, accedeix a la configuració i activa la cookie específica.

Newsletter

Condicions legals