El Govern ha aprovat el Projecte de Llei de Comerç, Serveis i Fires, que actualitza la normativa catalana de comerç

3 de gener de 2017

Entre les novetats principals de la futura Llei es destaca l’ampliació dels horaris comercials, que passen a poder obrir 75 hores setmanals, tres més que en la Llei catalana anterior.

Com a excepció al règim general, per als municipis de menys de 5.000 habitants, es contempla llibertat d’horaris per als establiments comercials de menys de 150 metres quadrats de superfície, que no pertanyin a grans cadenes de distribució, sigui quina sigui l’activitat comercial.

Liberalització de les rebaixes i prohibició de venda a domicili o per telèfon sense autorització:
Una altra de les novetats és que la Llei deixa a mans del comerciant el moment de fer rebaixes, malgrat que continua recomanant realitzar les campanyes de descomptes a l’hivern i l’estiu i manté la regulació sobre les condicions. Així, els productes rebaixats han de ser estocs propis, han d’haver estat posats a la venda amb anterioritat al mateix establiment, no poden ser productes defectuosos o deteriorats (saldos), ni poden haver estat fabricats expressament per vendre en rebaixes.

En relació a la venda o oferiment de productes a domicili, per primera vegada s’introdueix la prohibició d’oferir i vendre productes o serveis mitjançant visites a domicili, trucades o missatges de telèfon si no han estat prèviament sol·licitats o acceptats pels titulars.

Àrees de degustació:  És una altra novetat que, per primera vegada, queden regulades per als comerços dedicats a la venda de productes d’alimentació.  Així, la llei marca un límit en l’espai dedicat a àrea de degustació del 33% del total de la superfície comercial de l’establiment, amb la possibilitat que els ajuntaments puguin variar el límit. La idea és oferir a aquests comerços una via complementària d’explotació econòmica, més ajustada a les preferències dels consumidors actuals. Així mateix, una altra novetat fa referència a la concreció del concepte de municipi turístic.

Arfe Arderiu Consultors

  Muralla del Carme, 17-23, 1r (Ed. Can Jorba),
Manresa, 08241, (Barcelona)

  93 872 32 22

  93 872 67 62

Contingut inactiu fins a l´acceptació de les cookies de màrqueting. Per visualitzar correctament, accedeix a la configuració i activa la cookie específica.

Newsletter

Condicions legals