El Congrés aprovarà una sèrie de mesures per millorar les condicions laborals i de Seguretat Social dels autònoms

26 de juny de 2017

El Congrés dels Diputats aprovarà la introducció d’una sèrie de mesures de la “Ley de Reformas Urgentes del Trabajo Autónomo”, per així millorar les condicions laborals dels autònoms.

Entre les mesures més destacades hi trobem: “deduir-se fins a 12 € diaris referent a despeses de manutenció”, la protecció per accident “in-itinere” o “l’autònom podrà donar-se d’alta fins a tres vegades i canviar la seva base de cotització fins a quatre vegades dins del mateix any natural”.

Aquests canvis generen un gran impacte positiu respecte a la contractació de treballadors ja que, per una banda, l’emprenedor mantindrà les ajudes i la quota plana (encara que contracti a treballadors per compte aliena) i, per l’altra banda, els autònoms que incorporin familiars a les seves files de forma indefinida tindran dret a una bonificació total de les cotitzacions a la Seguretat Social. No obstant, cal dir que en aprovar-se els pressupostos la quota mínima que hauran de pagar els autònoms patirà una pujada.

L’objectiu de tal modificació és incentivar el creixement d’aquest col·lectiu que formen 3,2 milions de persones al estat espanyol, ja que es facilitarà que els pagaments a la Seguretat Social puguin adaptar-se millor a la evolució del negoci.

Quan el Senat aprovi definitivament aquestes mesures, us ampliarem amb més detall els canvis en les condicions laborals dels autònoms.

Per a més informació, posa’t en contacte amb la nostra Àrea Fiscal trucant al 93 872 32 22 o a fiscalarfe.es  

Arfe Arderiu Consultors

  Muralla del Carme, 17-23, 1r (Ed. Can Jorba),
Manresa, 08241, (Barcelona)

  93 872 32 22

  93 872 67 62

Contingut inactiu fins a l´acceptació de les cookies de màrqueting. Per visualitzar correctament, accedeix a la configuració i activa la cookie específica.

Newsletter

Condicions legals