Desactivació Certificat Digital del DNI electrònic

10 de novembre de 2017

Segons comunicat oficial: “La direcció general de Policia del govern espanyol ha comunicat que ha desactivat els certificats digitals dels DNIs expedits des de l'abril del 2015 per raons de seguretat”. La Policia Nacional admet que la mesura s'ha pres de manera temporal i "preventiva" després que una investigació publicada per una universitat de la República Txeca hagi fet públic que el xip d'aquests DNIs electrònics podrien ser vulnerables a "un atac informàtic molt organitzat".

Tot i que en el comunicat oficial de la Direcció General de Policia asseguren que no han detectat cap cas en què un atacant hagi aprofitat aquesta vulnerabilitat, la funció de firma electrònica dels DNIs ha quedat desactivada en tots els documents que tenen un número d'expedició posterior a ASG160000, o sigui, posteriors a l'abril de fa dos anys. La desactivació es mantindrà mentre es millora la seguretat del DNI durant un període que, segons fonts policials, no excedirà d’un mes. El DNI, però, continua essent vàlid per a qualsevol tràmit administratiu analògic o per viatjar dins la Unió Europea.

Cal tenir en compte que el certificat digital ja és obligatori en molts tràmits davant l’administració i episodis com aquest no ajuden a la confiança que cal perquè la gent l’adopti i l’utilitzi.

Esperem que es pugui refer ràpidament el servei. Mentrestant, comuniquem als nostres clients que les mateixes operacions es poden fer amb el certificat digital de la FNMT (Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre) que, fins i tot, és més operatiu ja que no necessita de cap suport informàtic com el lector de DNIs que cal per utilitzar el xip del DNI.

Si necessita obtenir el seu certificat digital el podem ajudar; contacti’ns al 93 872 32 22 o a fiscalarfe.es on l’informarem sobre com obtenir-lo i les seves funcionalitats.

Arfe Arderiu Consultors

  Muralla del Carme, 17-23, 1r (Ed. Can Jorba),
Manresa, 08241, (Barcelona)

  93 872 32 22

  93 872 67 62

Contingut inactiu fins a l´acceptació de les cookies de màrqueting. Per visualitzar correctament, accedeix a la configuració i activa la cookie específica.

Newsletter

Condicions legals