Comptes anuals

4 de juliol de 2018

Aquest mes de Juliol la majoria d’empreses tornaran a presentar els seus comptes anuals al registre mercantil (hi ha de termini 30 dies després de l’aprovació). Enguany no hi ha massa novetats, tret de la que obliga a identificar els principals accionistes/participacionistes de l’empresa, la declaració de titularitat real.

Ja fa temps que quan les empreses van a cal notari, aquest els demana si cal fer l’escriptura de titularitat real on l’empresa certifica qui són els seus socis més importants (per sobre del 25% del capital). Ara també caldrà identificar-los en els comptes anuals, en tot cas durant el 2017 i en exercicis futurs, si hi ha hagut canvis en la seva composició.

Els comptes anuals van una mica més enllà i demanen la identificació de qui exerceix el control sobre la empresa per la via de la propietat, ja sigui directa o indirecta. El que es pretén és identificar les persones físiques que en darrera instància tenen el control sobre la societat.

Cal recordar que la firma dels comptes anuals ha de servir per endreçar correctament tota la documentació de l’empresa respecte del 2017, ja que és el darrer tràmit que se’n deriva. Cal assegurar-nos que s’han fet totes les obligacions empresarials i sobretot que tots/es els/les socis/es de l’empresa han estat correctament informats de la marxa de l’empresa, de la gestió que se’n fa i que han signat aquesta conformitat correctament de manera que en un futur no puguin sorgir dubtes interns dins l’accionariat de la societat respecte dels comptes d’anys anteriors.

Necessites més informació o assessorament? Consulta el nostre departament Fiscal-Jurídic al 93 872 32 22 – fiscalarfe.es

Arfe Arderiu Consultors

  Muralla del Carme, 17-23, 1r (Ed. Can Jorba),
Manresa, 08241, (Barcelona)

  93 872 32 22

  93 872 67 62

Contingut inactiu fins a l´acceptació de les cookies de màrqueting. Per visualitzar correctament, accedeix a la configuració i activa la cookie específica.

Newsletter

Condicions legals