Canvis per les societats sense activitat

8 de setembre de 2021

El passat mes de juliol es va aprovar la Llei Antifrau (Llei 11/2021) i entre molts altres objectius per reduir el possible frau, sembla que vol acabar amb les moltes empreses que no tenen activitat.

Ho fa modificant la normativa per la qual hisenda pot revocar el NIF a aquestes societats. Els registres mercantils calculen que a tot l'Estat hi ha més d'1,5 milions d'aquestes societats i creuen que en un moment donat es poden fer servir per a fins "foscos", per això les volen posar fora de circulació.

S'estableix una col·laboració entre notaris/es, registres mercantils i hisenda per anar traient de circulació aquestes societats. N'hi ha moltes que no han de patir perquè, de facto, no es pensen pas tornar a utilitzar. Però moltes altres poden tenir patrimoni a dins o pèrdues que es podrien aprofitar.

Aquestes societats sense activitat, però amb un valor real, cal que es posin al dia en les presentacions al registre mercantil, a hisenda, etc. per evitar entrar en un procediment de retirada del NIF per part d'hisenda, que els faria perdre part d'aquest valor o fer que fos difícil recuperar-lo.

 

Per a més informació contacta amb la nostra Àrea Fiscal a fiscalarfe.es o al tel. 938723222

 

Francesc X Casé

Gerent Arfe Arderiu consultors

Arfe Arderiu Consultors

  Muralla del Carme, 17-23, 1r (Ed. Can Jorba),
Manresa, 08241, (Barcelona)

  93 872 32 22

  93 872 67 62

Contingut inactiu fins a l´acceptació de les cookies de màrqueting. Per visualitzar correctament, accedeix a la configuració i activa la cookie específica.

Newsletter

Condicions legals