Canvis en els ajornaments d’impostos

24 de gener de 2017

“Aquest mes de desembre el Govern espanyol ha aprovat el Reial Decret 3/2016 i 4/2016 “De mesures urgents en matèria financera”. A l’article 6 del mateix s’aprova la no possibilitat de demanar ajornaments d’impostos d’activitats a Hisenda. L’impost que més es veu afectat és l’IVA, ja que les retencions d’IRPF fa temps que no permeten l’ajornament.”

Aquesta era la capçalera del nostre informe de desembre. Doncs bé, ara hisenda permetrà els ajornaments als autònoms i pimes fins a 30.000 €. Fins aquest import hisenda suposarà que, en el cas de l’IVA, les quotes no estaran cobrades per part de l’empresa i no en requerirà justificació. En ajornaments de més de 30.000 €, l’empresa haurà de justificar que té les quotes d’aquest IVA pendents de cobrament. Aquest canvi s’ha comunicat a través d’una nota interna de l’agència, sense modificar la Llei ni cap normativa.

Finalment s’ha aplicat la lògica i, de moment, no han eliminat un dret que sembla obvi i és el de poder ingressar els impostos en terminis. Tractant-se d’impostos sobre activitats i, en un país on el cobrament no sempre és fàcil, ajornar impostos no només és un dret sinó també una necessitat per a moltes empreses.

Ens trobem davant una administració molt poc “business friendly”, poc amiga de l’administrat, no només perquè legisla en contra (o gairebé) sinó que, a més, després, canvia el que ha legislat amb notes internes i criteris no discutibles ni del tot coneguts.

En tot cas ens alegrem de la marxa enrere feta en aquest cas i esperem que la lògica es continuï imposant en les seves decisions. De moment, continuarem tramitant els ajornaments d’impostos importants per a que les empreses continuïn fent front a les seves obligacions impositives, en un país en que no en són pas poques.

 

Per a un assessorament personalitzat, contacta amb els nostres consultors fiscals al 93 872 32 22 o a fiscalarfe.es 

Arfe Arderiu Consultors

  Muralla del Carme, 17-23, 1r (Ed. Can Jorba),
Manresa, 08241, (Barcelona)

  93 872 32 22

  93 872 67 62

Contingut inactiu fins a l´acceptació de les cookies de màrqueting. Per visualitzar correctament, accedeix a la configuració i activa la cookie específica.

Newsletter

Condicions legals