Bicicleta: protecció per riscos d’accident, responsabilitat civil o robatori

16 de juny de 2020

"És preferible anar a la feina caminant o en bicicleta". Aquesta frase pronunciada fa uns dies pel ministre de Sanitat, Salvador Illa, pot ser profètica. No és obligatori tenir contractada una assegurança, però és recomanable cobrir els riscos d'accident i robatori.

A mesura que el confinament va acabant de forma gradual, els espanyols tornen a poc a poc a la feina i es pregunten quin mitjà de transport és l'adequat per desplaçar-se en aquests moments en què la pandèmia encara és una amenaça molt present. La majoria dels ciutadans prefereix evitar el transport públic perquè es produeixen aglomeracions que fan augmentar el risc de contagi de virus.

El cotxe propi i la bicicleta són les dues alternatives més populars en aquests moments. En el cas d'aquest vehicle de dues rodes potser es tracti de l'empenta definitiva per fer massiu el seu ús, que actualment ja és prou gran. Segons el Baròmetre de la Bicicleta a Espanya, elaborat per la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta i la Direcció General de Trànsit (DGT), ja són més de 19 milions d'espanyols els que utilitzen ja la bicicleta regularment. En els últims vuit anys, el nombre d'usuaris ha experimentat un creixement de 3,5 milions de persones. La creació de més quilòmetres de carrils bici a les principals ciutats espanyoles ha estat l'element clau per a aquest mitjà de transport que no contamina i és beneficiós per a la salut.

Per desgràcia, també hi ha contrapartides negatives. A les grans ciutats és perillós circular muntat en una bicicleta i es produeixen molts accidents. Segons l'esmentat baròmetre, el 14,3% dels ciclistes ha patit un accident en els darrers cinc anys. Les principals causes d'accidents són les rotondes i no respectar la distància de seguretat.

Les causes que expliquen aquesta tendència alcista són variades. D'una banda, 1 de cada 5 conductors no respecta la distància de seguretat en els avançaments als ciclistes i, d'altra, el risc es multiplica en les rotondes.

Per circular amb bicicleta no és obligatori tenir contractada una pòlissa d'assegurances perquè no es tracta d'un vehicle a motor, tot i que és molt recomanable tenir-la. És interessant comprovar si ja tenim una assegurança, però ho desconeixem. Si tenim assegurança de llar és molt probable que les seves garanties cobreixin tant la responsabilitat civil com la defensa jurídica. Probablement, la cobertura inclogui les possibles despeses o judicis derivats, encara que no disposem d'una pòlissa específica.

En cas de robatori, l'assegurança de la llar es farà càrrec de la compensació si la sostracció es produeix a casa nostra, inclòs el pati i el jardí.

*Font: Col·legi de Mediadors d'Assegurances.

En cas d’estar interessat/da en que l’assessorin sobre ofertes d’un producte específic per cobrir riscos d’accident, responsabilitat civil o robatori de la bicicleta, pot contactar amb nosaltres al 93 872 32 22 – atencioclientarfe.es per ampliar la informació.

Arfe Arderiu Consultors

  Muralla del Carme, 17-23, 1r (Ed. Can Jorba),
Manresa, 08241, (Barcelona)

  93 872 32 22

  93 872 67 62

Contingut inactiu fins a l´acceptació de les cookies de màrqueting. Per visualitzar correctament, accedeix a la configuració i activa la cookie específica.

Newsletter

Condicions legals